Nadja Wedin designar bl a brickor, brickbord och kuddar i vackra naturmaterial som sammet och bomull.

Nadja´s tanke är att man ska få med sig ett litet konstverk hem när man handlar hennes saker.

Nadja Wedin arbetar som illustratör, konstnär och designer och designar bl a brickor och brickbord samt kuddar i sammet och bomull. ”Jag hoppas att alla som köper något med mina mönster på ska känna att de får mer än bara en bricka eller kudde, utan ett litet konstverk”. Nadja hämtar sin inspiration främst från naturen. Ofta börjar hon med att teckna svartvita tuschteckningar med tunn, tunn tuschpenna som sedan färgläggs. Nadja bor till och från på Mallorca och spanska folkloristiska inslag letar sig ibland in i Nadjas teckningar.

Nadja hämtar inspiration från naturen, underfundiga djur kikar fram här och var i hennes teckningar.

Vi har följt Nadja Wedin genom åren och är bara helt kära i hennes underbara detaljrika teckningar och målningar med de underfundiga, ibland lite tjuriga djuren som kikar fram lite här och var. Nadja Wedin har ibland kallats en modern Josef Frank och vi brukar beskriva Nadjas stil som en modern, kvinnlig variant av Frank. Nadja är utbildad på Konstskolan i Stockholm och på Birkagårdens folkhögskola och en sak är säker – Nadjas formsäkra penna kommer skapa precis lika tidlösa mönster som Frank´s och det är ingen vild gissning att resten av världen också kommer upptäckas Nadja Wedin och hennes fantastiska formspråk!

COUNTRYSTYLE, SAGAVÄGEN 8, 181 42 LIDINGÖ. E-POST: INFO@COUNTRYSTYLE.SE, TEL: 070 - 970 97 70. ® COUNTRYSTYLE ÄR ETT REGISTRERAT VARUMÄRKE HOS PRV. © 2007-2020 ALL RIGHTS RESERVED.