Se allt Morris Co:

Visar 1 - 60 av 259 produkter
Visar 1 - 60 av 259 artiklar

William Morris är berömd för sina vackra blommönster i Art Deco.

William Morris var en tidig företrädare för Art Deco.

William Morris (1834-1896) var en av Englands mest berömda designers. William Morris kom från ett välbärgat hem men var övertygad socialist och arbetade aktivt politiskt för att minska de stora klasskillnaderna i England och var med och grundade the Socialist League. William Morris var en av de mest framträdande personerna i Arts and Crafts-rörelsen som var föregångare till Art Deco och ville måna om det traditionella hantverket. William Morris var en mångsysslare som var känd som både poet, konstnär, filosof och typograf. Han var också författare och har skrivit en lång rad romaner. William Morris målade, skrev litteratur, broderade och tillverkade blyinfattade fönster till bl a kyrkor.

William Morris mönster hade tydliga inslag av Art Deco.

William Morris mönster var pampiga, ofta stormönstrade med symmetriska spegelvända blommönster som var så typiska för Morris o Co och en föregångare till Art Deco. William Morris började sin designkarriär i London på 1860-talet - inspirationen hämtade han från naturen. William Morris jobbade inte ensam i sin designstudio. Den unge talangen John Henry Dearle designade flera av de mönster som är mest kända idag. Och I Morris Co's designstudio i Loughborough råder än idag febril aktivitet, designskatter letas fram ur designarkiven för att bli nya moderna mönster med en harmonisk färgskala och touch av 2000-talet. William Morris älskade alla former av konst men är idag mest känd för sina vackra tapeter.

COUNTRYSTYLE, SAGAVÄGEN 8, 181 42 LIDINGÖ. E-POST: INFO@COUNTRYSTYLE.SE, TEL: 070 - 970 97 70. ® COUNTRYSTYLE ÄR ETT REGISTRERAT VARUMÄRKE HOS PRV. © 2007-2020 ALL RIGHTS RESERVED.