Adventsgodis!

Tips på supersmarrigt Adventsgodis! Här kommer receptet på en supersmarrig lite segkladdig med knaprig yta ”Knäckkaka med lingondipp”. Tänk på att degen måste stå i kylen över natten:
Du behöver till kakorna (ca 70 stycken så hals sats går också bra att göra):
300 g rumstempererat smör
5 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 ägg
250 g russin
100 g hasselnötter
150 g mörk (70% kakao) choklad
12 dl vetemjöl
1,5 msk bikarbonat

LINGONDIPP (Hade bara hallon hemma på bilden men lingon blir fräschare):
200 g färskost typ Philadelfiaost
200 g frysta eller färska lingon
0,5 dl flytande honung
1 msk punsch
2 dl creme fraiche

1. Rör smör & socker poröst. Tillsätt sirap, ägg, russin, grovt hackade nötter och grovt hackad choklad. Blanda samman mjöl och bikarbonat (noga!), rör ner även detta. Låt degen vila i kylen över natten.
2. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 8 bitar. Rulla varje bit till en längd, ca 3 cm i diameter. Lägg på 3 längder per bakplåt och platta till dem lite. Baka 12-15 minuter tills de fått lagom färg. Skär längderna i sneda bitar. Låt svalna.
LINGONDIPP:
Blanda färskost, lingon och honung i mixer. Rör ihop punch och creme fraiche i en separat skål. Blanda försiktigt ihop med lingonosten. Ställ kallt till servering.

Thyrasgård Blogg lantlig inredning heminredning i lantlig stil

Leave a Reply